SustainBusiness_Nicholas Krøyer

Podcast: Bæredygtighedsbarometer 2024 for SMV’er

Erhvervshus Hovedstaden har undersøgt godt 900 SMV’er i Hovedstadsområdet for at måle graden af deres brug af bæredygtige og grønne forretningsløsninger. I denne episode kan du blive klogere på nogle af hovedpunkterne fra undersøgelsen.
Læs mere
Erhvervshusenes tilskud: Sådan får du tilskud til din virksomheds grønne omstilling

Få tilskud til dit grønne projekt gennem tilskudspuljer 

Vil du vide mere om de tilskudsprogrammer der findes til SMV’er i forbindelse med bæredygtighed og grøn omstilling?
Læs mere
thumbnail_Niels Bang-Henriksen 800x800

Podcast: Sustainable Finance i Danske Bank

Bliv klogere på Sustainable Finance i Danske Bank med Niels Bang-Hansen, når vi snakker om betydningen af ESG-lån, grønne lån og grønne obligationer samt hvordan de grønne investeringer kan gavne danske virksomheder.
Læs mere
SustainBusiness_Alis Sindbjerg Hinrichsen

Podcast: Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

Hvordan kan virksomheder skabe mere bæredygtige og regenerative værdikæder? Bliv klogere på fremtidens værdikæder med Alis Sindbjerg Hinrichsen, forfatter til 'Re-imagining the Value Chain'.
Læs mere
ERFRAG's anbefalinger til SMV'er_foto

Artikel: Anbefalinger til SMV’er: Strategisk bæredygtigheds-rapportering i praksis

Få indsigt i, hvordan små og mellemstore virksomheder (SMV'er) kan imødekomme kravene til bæredygtighedsrapportering og styrke deres konkurrenceevne.
Læs mere
SustainBusiness_Christina Boutrup

Podcast: Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

Få indsigt i Kina's imponerende fremskridt inden for teknologi og grøn omstilling, og konsekvenserne for både Vesten og danske virksomheder.
Læs mere
Foto: Lasse Lagoni

SustainBusiness indgår partnerskab med Danmarks 9. største revisionshus

SustainBusiness sælger en ejerandel til rådgivnings- og revisionsselskabet Martinsen for at udvide og styrke vores fælles værditilbud inden for bæredygtighed og revision.
Læs mere
SustainBusiness_Søren Linding

Podcast: Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

Erhvervsjournalister og klimajournalister er udfordret på flere områder, og kompetenceniveauet trænger til et gevaldigt løft. Derfor skal en rundrejse i Danmark til april hjælpe journalister, redaktører og andre deltagere med at blive skarpere på, hvorfor kløften mellem ord og handling
Læs mere

Artikel: Hvorfor due diligence er afgørende for bæredygtighedsstrategien

Denne artikel er for dig, som ønsker at blive klogere på de kommercielle muligheder i arbejdet med bæredygtighed, ESG, CSRD og due diligence.
Læs mere
Christina Lundsgaard Ottsen_SustainBusiness

Podcast: Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen

Hvorfor sukker nogle virksomhedsledere, når Christina Lundsgaard Ottsen kommer på besøg for at ”træne deres inklusionsmuskel” og tale om bias og diversitet? Det er fordi de endnu ikke forstår, at det kan hjælpe dem med at træffe bedre og mere strategiske beslutninger!
Læs mere
Lise Molander_Teknologisk Institut

Byggebranchens bæredygtige udfordringer

Den danske byggebranche er ikke bæredygtig og udleder alt for meget. Hvor meget er der lidt uenighed om, og tallene flyver rundt i luften som vildfarne tagsten. Hør mere, når forretningschef for bæredygtighed i byggeri og anlæg ved Teknologisk Institut, Lise Lyngfelt Molander besøger Bæredygtig Business
Læs mere
SustainBusiness Mads Nyvold

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

Hvorfor er nogle mennesker for grøn omstilling men siger nej, når der skal stå vindmøller eller solceller i nærheden af, hvor de bor? Begrebet kaldes ”not in my backyard”, og det har dagens gæst undersøgt.
Læs mere
SustainBusiness Line Berg Madsen

Podcast: Advokater og bæredygtighed – med Line Berg Madsen

I Bæredygtig Business har vi talt om bæredygtighedsrevisorer, og i dag er turen kommet til advokaterne. Hvad er det, de kan hjælpe virksomhederne med, når det snart vælter ind med nye krav og direktiver fra EU? Det ved dagens gæst en hel masse om.
Læs mere

Katalog: Året der gik i SustainBusiness

I SustainBusiness ønsker vi at sige tusind tak til kunder og samarbejdspartnere for et fantastisk 2023. Året er ved at gå på hæld, og hvor er der sket meget ude i verden, hos vores kunder og ikke mindst i vores egen lille forretning.
Læs mere
SustainBusiness Magnus Barsøe

Podcast: Magnus Barsøe (S) vil tage action i EU

Det er ikke mange politikere, der er blevet inviteret til at være med i Bæredygtig Business af vært Steffen Max Høgh. Men Magnus Barsøe, som stiller op til Europa-Parlamentsvalget 9. juni 2024 for Socialdemokratiet, er en undtagelse.
Læs mere

Artikel: Bliv klogere på de kommercielle gevinster som følge af den bæredygtige omstilling

I artiklen udforsker vi behovet for politisk lovgivning og handling, EU-Kommissionens rolle i at drive omstillingen og hvordan din virksomhed kan forberede sig på kommende lovgivning med syv kommercielle gevinster.
Læs mere

Kundecase: Endnu et skridt mod en ansvarlig produktportefølje

I denne artikel kan du få indsigt i, hvordan vi hos SustainBusiness har understøttet SBS Friction med at etablere et solidt datagrundlag med henblik på at styrke deres bæredygtige visioner og operationelle indsatser.
Læs mere
SustainBusiness Tania Ellis

Podcast: Trendspotting med Tania Ellis

Hvilke trends inden for bæredygtighed skal man holde øje med nu og i den nærmeste fremtid? Det ved CEO og rådgiver Tania Ellis, som gør os klogere på de forskellige trends, der kan inspirere dansk erhvervsliv til at nytænke måden at drive forretning på.
Læs mere
SustainBusiness Henrik Munksgaard

Podcast: Sustain Report og de syv små greenwashing-synder

Bæredygtighed, grøn kommunikation og greenwashing er tilbagevendende emner på netmediet Sustain Report. Journalist på Sustain Report Henrik Munksgaard fortæller om sin liste med "synder” når det gælder ”grøn” kommunikation.
Læs mere
SustainBusiness Simon Gjern Pedersen

Podcast: Green Claims bliver en gamechanger

Hver eneste gang en virksomhed kommer med et Green Claim, så skal den samtidig stille dokumentation til rådighed, så forbrugerne kan læse mere om påstanden. Det kan du blive meget klogere på i denne episode, hvor Simon Gjern Pedersen, advokat hos Partrade Legal, gæster podcasten.
Læs mere
SustainBusiness Pernille Kiær

Podcast: Klæd salgsorganisationen på til bæredygtighedsarbejdet

Hvordan bliver salgsorganisationen klædt godt på til at være ambassadører for bæredygtighedsarbejdet og hvordan påvirker man som stor virksomhed sine underleverandører? Det ved Pernille Kiær, Head of Sustainability hos Lemvigh-Müller en hel del om.
Læs mere
SustainBusiness GIW Podcastcover

Podcast: Tre gode løsninger fra Green Innovation Week

Genanvendelse af udtjente biler, en malerspand skabt af alternativ emballage og en grav- eller mindesten skabt af ler. Det er kort sagt hvad podcasten Bæredygtig Business omhandler i dag
Læs mere

Artikel: Forandringsledelse i den bæredygtige omstilling 

I en verden, hvor bæredygtighed er en fremtidig nødvendighed, er og bliver implementering af bæredygtighedsstrategier og initiativer afgørende for organisationers omdømme og kommercielle succes.
Læs mere
SustainBusiness Mikkel Christian Larsen

Podcast: Kan reklamebranchen være bæredygtig?

Reklamebranchen er en 800 milliarder dollar stor industri, der stimulerer overbrug i samfundet som ingen andre industrier gør. Men hvordan får man en pengemaskine som reklamebranchen til at tage ansvar?
Læs mere

Kundecase: Uddannelse for salgsorganisationen i BENT BRANDT

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan vi hos SustainBusiness har understøttet BENT BRANDT i at lykkes kommercielt med bæredygtighed.
Læs mere
SustainBusiness Simon Boas Hoffmeyer

Carlsberg og Bæredygtighed med Simon Boas Hoffmeyer

Er du en øl-elsker og bæredygtighedsentusiast? Få svar på dine spørgsmål om Carlsberg i dag, herunder vandforbrug, genanvendt plast, globalt pantsystem og Snap Pack.
Læs mere
SustainBusiness Mia Heide

Hvordan måler vi bæredygtighed?

Hvordan kan man måle, om noget er bæredygtigt, når der er så utroligt mange parametre at måle på? Bliv klogere på begreber som Absolut Bæredygtighed, LCA’er og et værktøj, som bl.a. byggebranchen kan bruge for at forstå, hvad deres aftryk på planeten er.
Læs mere
SustainBusiness Birgitte Mogensen

CSRD og bæredygtighedsrevisorer med Birgitte Mogensen

Bliv klogere på lovgivning, krav og begreber og hvorfor revisorer får en fremtrædende rolle i den grønne omstilling, når Birgitte Mogensen er podcastgæst igen.
Læs mere

Artikel: Fem spørgsmål I bør stille jer selv, før I udfører en dobbelt væsentlighedsanalyse

Denne artikel er for jer, som er blevet opmærksomme på begrebet dobbelt væsentlighedsanalyse, og som søger afklaring på en række spørgsmål angående analysens indhold og udførelse. Frygt ej! Vi vil i denne artikel besvare nogle af mest stillede spørgsmål herom. 
Læs mere
SustainBusiness Rune Baastrup

“Efter festen” – med Rune Baastrup

I dagens episode med Rune Baastrup diskuteres behovet for at reagere på overforbruget af naturens ressourcer. Rune Baastrup, direktør i Teknologirådet, deler løsningsforslag til at ændre vores tankegang og gentænke det gode liv og samfundet for at bevare jordens ressourcer.
Læs mere
SustainBusiness Anders Schelde

Da David tog kampen op mod Goliat

Pensionskassen AkademikerPension er engageret i bæredygtighed og har markeret sig i offentligheden ved at udfordre Toyota i Japan for at fremme bæredygtighed. Investeringsdirektør og Økonomidirektør Anders Schelde deler deres tilgang i samtale med Steffen Max Høgh.
Læs mere

B-Corp certificerede virksomheder er i fremgang

Flere og flere interesserer sig for virksomhedscertificeringen B-Corp (Benefit Corporation), som måler og forpligter virksomhederne på mange forskellige parametre. Men hvad er fordelene? Kan alle være med, eller er det en lukket klub? Det taler Steffen og Steffen med efternavnene Kallehauge og Høgh om i dagens episode.
Læs mere
SustainBusiness Trine Plambech

Lær af de 10 bedste danske “omstillingsanfører”

"Bæredygtighed er nøglen for virksomheder ifølge Steffen Max Høgh og Trine Plambech. "Omstillingsanfører"-rapporten viser digitale løsningers rolle."
Læs mere
Sustain Business Alexander Holm

Hvordan redder vi planeten – med Alexander Holm

Lyt med, og bliv klogere på biodiversitetens kompleksitet og definition, hvordan fiskeriet ødelægges globalt pga. kvælstofudledning og bundtrawlfiskeri, og hvorfor dette er kritisk for over 800 millioner menneskers overlevelse.
Læs mere
Sustain Business Marcus Feldthus

Degrowth med Marcus Feldthus

Steffen Max Høgh har besøg af Marcus Feldthus, og vi taler om, hvorvidt Degrowth er vejen frem om det kommer det til at ske under alle omstændigheder, hvem der skal sørge for, at det sker, og hvad det medfører.
Læs mere
Sustain Business Lars Riis

ELSK DIT TØJ – med Lars Riis

I samtalen mellem Lars Riis, stifteren af tøjfirmaet ELSK, og podcastværten Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business, diskuteres tøj- og modebranchen og vigtigheden af gennemsigtighed og kvalitet i produktionen af tøj.
Læs mere
Sustain Business Anna Riis Hedegaard

Grøn strøm med Anna Riis fra The 0-Mission

Anna Riis Hedegaard, CEO og medstifter, forklarer The 0-Mission's arbejde med grøn strøm, og de diskuterer også emner som geopolitik, EU-regulering og klimabevidst forbrug.
Læs mere
Sustain Business Julie Schoen

Danskerne vil gerne købe brugt og redde planeten

Antallet af folk, der køber eller sælger brugt, stiger. I en samtale med Julie Schoen fra DBA diskuterer Steffen Max Høgh danskernes genbrugsvaner og vigtigheden af at genbruge for at redde planeten
Læs mere
Sustain Business Kristoffer Nilaus Tarp

Data er guld og EU-krav er en konkurrencefordel

Danske virksomheder forventes at drage fordel af EU's nye bæredygtigheds- og datakrav. Ifølge Kristoffer Nilaus Tarp vil virksomheder med et etableret datagrundlag være bedre forberedt på at håndtere disse ændringer.
Læs mere
Sustain Business Claus Meyer

Bæredygtighed a la Claus Meyer

Kokken Claus Meyer fremhæver klimamad og sin passion for simpel, sund mad, der gavner klimaet. Han ønsker at inspirere danskerne til at værdsætte forskellige fødevarer og nyde fællesskabet omkring madlavning
Læs mere
Sustain Business Peter Byrial Jensen

Emotionel levetid med Peter Byrial Jensen

Peter Byrial Jensen, industriel designer og ingeniør, forsker i at forlænge den emotionelle levetid af produkter. Han identificerer fem parametre, der kan hjælpe med at opretholde forbrugernes tilknytning til produkterne.
Læs mere
Sustain Business Rya Terney

Bæredygtighed i AP Pension med Rya Terney

AP Pension har et stort ansvar inden for bæredygtighed som forsikringsselskab, investor og over for deres medarbejdere. I dagens episode deler Rya Terney, bæredygtighedschef i AP Pension, hvordan de tackler denne opgave.
Læs mere
Sustain Business Anne Frost

Employee Advocacy ifølge Anne Frost

Ledelsesrådgiver Anne Frost fortæller, hvordan hun rådgiver virksomheder om Employee Advocacy, og hvordan de kan arbejde strategisk med det, også når det gælder bæredygtighed.
Læs mere
Sustain Business Frank Erichsen

Krisesnak med bonderøven

Lyt til Bæredygtig Business Podcast, hvor Bonderøven og Steffen Max Høgh diskuterer, om klimakrisen eller biodiversitetskrisen er værre. Opdag løsninger og råd om bæredygtighed og naturbevarelse.
Læs mere
Sustain Business Eva Damsgaard Nielsen

Sådan arbejder du med den indre bæredygtighed

Eva Damsgaard Nielsen har udviklet spillet "Mind Your Inner Development". Lær om betydningen af indre bæredygtighed og hvordan spillet hjælper ledere med at skabe forandring.
Læs mere
Sustain Business Rune Jørgensen

Biotech og bæredygtighed i Chr. Hansen

Chr. Hansen blev kåret som "Verdens mest bæredygtige virksomhed" i 2019. Rune Jørgensen, chef for Sustainability & ESG, deler indsigt i virksomhedens bæredygtige tilgang inden for fødevarekulturer, enzymer og probiotika.
Læs mere
Sustain Business Stine Selmer

Bæredygtighed i Grønland – med Stine Selmer

Steffen Max Høgh taler med Stine Selmer, der rådgiver virksomheder i bæredygtig turisme i Grønland. De diskuterer udfordringerne med bæredygtighed i landet samt betydningen af turisternes handlinger for bæredygtigheden.
Læs mere
Sustain Business Mickey Gjerris

Håb for fremtiden med Mickey Gjerris

Mickey Gjerris diskuterer håb for fremtiden med Steffen Max Høgh, hvor de udforsker, hvordan vi kan leve med en usikker fremtid og motivere mennesker til at foretage nødvendige adfærdsændringer.
Læs mere
Sustain Business Louise Sparf

Find den indre bæredygtighed – med Louise Sparf

Louise Sparf diskuterer den indre bæredygtighed med Steffen Max Høgh. De udforsker vigtigheden af natur, nærvær og pauser i arbejdslivet og hvordan den indre bæredygtighed er en forudsætning for at opnå ydre bæredygtighed.
Læs mere
Lars Ludvigsen og Helle Rex

38 mærker du kan stole på

Lars Ludvigsen og Helle Rex fra LETZCERTI og STEP er i studiet for at diskutere bogen "Op på mærkerne - din guide til certificerede mærker og venligaktivisme", hvor de præsenterer de fire bæredygtighedstyper: Klima, Miljø, Sundhed og Sociale forhold samt certificeringers betydning i den grønne omstilling
Læs mere
Sustain Business Hans Ubbe Ebbesen

Employer branding og bæredygtighed

Steffen Max Høgh og Hans Ubbe Ebbesen, Head of Global Employer Branding hos Maersk, diskuterer forholdet mellem "Employer Branding" og bæredygtighed, herunder betydningen af virksomhedernes kernefortælling og autenticitet i medarbejderengagement.
Læs mere
Sustain Business Nicholas Mohr Krøyer

Sådan får du tilskud til virksomhedens grønne omstilling

I dagens episode af Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med Nicholas Mohr Krøyer fra Erhvervshus Hovedstaden om tilskud til virksomheders grønne omstilling. De diskuterer fire tilskudspuljer, der kan hjælpe virksomheder med bæredygtighedsarbejdet
Læs mere
Sustain Business Laura Vilsbæk

Bæredygtighed og bestyrelse med Laura Vilsbæk

Gæsten i dagens episode er Laura Vilsbæk, der arbejder med rekruttering af bestyrelsesmedlemmer. Lyt med for at høre hvad det kræver at sidde i en bestyrelse, og hvorfor bæredygtighed i bestyrelsen er afgørende.
Læs mere
Sustain Business Anne Zachariassen

Bæredygtighed på Aarhus Havn

Anne Zachariassen, driftsdirektør på Aarhus Havn, deler sine gode råd til virksomheder der skal i gang med bæredygtighed, samt sine værdifulde erfaringer om bæredygtighed - fra den første spæde ildsjælsindsats til en strategisk og autentisk tilgang til bæredygtighed.
Læs mere
Sustain Business Annette Sartvin Lendal

Cirkulær emballage og upstream innovation med Anette Sartvin Lendal

Annette Sartvin Lendal og Steffen Max Høgh diskuterer fremtidens emballage og dens betydning for planeten og forretningspotentialet, herunder vigtigheden af at revidere engangsemballage for en cirkulær økonomi
Læs mere
SustainBusiness Janda Campos

Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos

Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne i GRUNDFOS.
Læs mere
Sustain Business Maria Gaden

Bæredygtige hospitaler med Maria Gaden

Maria Gaden, leder af Center for Bæredygtige Hospitaler, og Steffen Max Høgh diskuterer klimaudfordringer i dansk sundhedsvæsen, forretningspotentiale i bæredygtighed samt muligheden for global eksport af bæredygtige hospitaler.
Læs mere
Sustain Business Tonny Thierry Andersen

Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning

Nykredits koncerndirektør, Tonny Thierry Andersen, diskuterer den forestående EU-lovgivning og dens transformative virkning på Nykredit og resten af banksektoren, herunder fordele og udfordringer ved bæredygtig forretningspraksis.
Læs mere