Erhvervshus Hovedstaden har undersøgt godt 900 SMV’er i Hovedstadsområdet for at måle graden af deres brug af bæredygtige og grønne forretningsløsninger. I denne episode kan du blive klogere på nogle af hovedpunkterne fra undersøgelsen.

Steffen Max Høgh har besøg af Senior forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden, Nicholas Krøyer, som gennemgår en masse interessante konklusioner fra det nyligt offentliggjorte Bæredygtighedsbarometer 2024. Det fortæller en masse om, hvor danske SMV’er befinder sig på bæredygtighedsskalaen og du kan downloade som pdf her.

Steffen og Nicholas drøfter nogle af konklusionerne i barometeret og hvorvidt de kan overføres på SMV’er i resten af Danmark. En af de vigtigste konklusioner, synes Nicholas, er, at de virksomheder, der vækster, også er dem, der har fokus på bæredygtighed.

Andre interessante konklusioner er, at:

  • Halvdelen af de adspurgte kan ikke se, at de får noget ud af at investere i bæredygtighed
  • Men hvis man har investeret i bæredygtighed, så tjener man også gode penge
  • Kun 1/3 har en form for strategi for bæredygtighed

Men er problemet ikke, spørger Steffen Max Høgh, at mange af SMV’erne slet ikke har kompetencer til at lave strategi for bæredygtighed og eksekvere på den?

Det troede Nicholas Krøyer også. Men undersøgelsen viser, at det er ikke er mangel på kompetencer, at de ikke laver en bæredygtighedsstrategi. Det handler mere om, at de ikke ved, hvad de skal handle på.

Lyt til en spændende episode, hvor vi ud over konklusionerne fra Bæredygtighedsbarometer 2024 også taler om kunstig intelligens og digitale platforme, der vil bane vejen for at SMV’erne nemmere kan lave klimaberegning eller ESG-rapportering.