Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen

Bliv klogere på

Hvorfor sukker nogle virksomhedsledere, når Christina Lundsgaard Ottsen kommer på besøg for at ”træne deres inklusionsmuskel” og tale om bias og diversitet? Det er fordi de endnu ikke forstår, at det kan hjælpe dem med at træffe bedre og mere strategiske beslutninger!

Christina Lundsgaard Ottsen er uddannet kognitiv psykolog og har en ph.d. i tværkulturel diversitet og hun arbejder strategisk med diversitet og inkluderende ledelse. Hun er også forfatter til bogen ”Biasbevidst Ledelse”, og når du har lyttet til dagens podcast forstår du, hvorfor diversitet er vigtig og hvorfor vi alle har bias – hvad end vi tror det eller ej!

Hvilket billede får du for eksempel i dit hoved, når du hører ordet ”virksomhedsleder”? En ung kvinde med en anden hudfarve fra et andet land? Eller en hvid, midaldrende mand?

Udfordringen med bias er, at det skaber genveje i vores hjerner, der gør, at vi har tendens til at ryge tilbage i ”normer og vaner”. Men vi bør faktisk tænke meget mere over bias og over diversitet. Både som virksomhedsledere og som helt almindelige mennesker.

”Når jeg kommer på besøg hos danske virksomhedsledere, er de ikke meget for at tale om diversitet, lige indtil de forstår, at det faktisk vil hjælpe dem med at træffe bedre og mere strategiske beslutninger”, siger Christina Lundsgaard Ottsen til Steffen Max Høgh.

Hvordan får vi mere diversitet? Kan man bare ansætte nogen, der ikke ligner en selv, spørger Steffen?

”Nej det nytter ikke bare at ansætte personer, der på papiret vil skabe et mangfoldigt team – man er også nødt til at kigge på den store, såkaldt homogene gruppe. For diversitet rykker først, når man arbejder med den store gruppe, så de bliver trænet i at være blandt mennesker, der har en anderledes holdning end dem” selv afslutter Christina Lundsgaard Ottsen.

Bliv klogere på bias, diversitet og træning af inklusionsmusklen her.