Grøn omstilling i bygge- og anlægsbranchen

Bliv klogere på

Hvordan står det til med bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen? Og hvilke ambitioner har en af de store spillere i branchen, CG Jensen, efter EU’s Omnibus har blæst nye vinde ind i bæredygtighedsarbejdet?

Tal fra Rådet for Grøn Omstilling viser, at bygge- og anlægsbranchen står for 31 pct. af Danmarks samlede CO2-aftryk og ca. 40 pct. af vores affald. Derfor er det relevant og højaktuelt at høre om udfordringer, løsninger, ambitioner og fremtid for brancherne, når Steffen Max Høgh har Poul-Erik Olsen i sit podcaststudie.

Poul-Erik Olsen er bæredygtighedschef i entreprenørvirksomheden CG Jensen og er samtidig formand i Dansk Infrastruktur, der er en sammenslutning under DI Byggeri. Derfor har han dyb indsigt i både bygge- og anlægsbranchen.

Steffen Max Høgh og Poul-Erik Olsen taler blandt andet om CG Jensen og Jensen-gruppens ambitiøse mål om at være klimaneutrale allerede i 2029, og hvordan EU-lovgivningen var en løftestang for indsatsen: 

Vi lavede en ambitiøs bæredygtighedsstrategi med handlingsplaner i 2022, og på den måde vænnede vi os selv og medarbejderne til, at der skulle være en strategi. Det var en kæmpe hjælp, da CSRD kom på banen og man gik fra purpose-drevet bæredygtighed til hardcore lovkrav fra EU. Det hjalp os faktisk,

– fortæller Poul-Erik Olsen. 

Lovkravene fra EU betyder også overordnet, at man skal tænke sig meget mere om i designfasen – for det er her, de kloge beslutninger bliver taget.

Kravene vil formentlig betyde, at det bliver sværere at lave nybyggeri, og at vi derfor vil se mere transformationsbyggeri, hvor man bruger de tunge materialer fra genbrugsmaterialer

– uddyber Poul-Erik Olsen. 

Så kom Omnibus. Hvad havde det af konsekvenser for CG Jensen, spørger Steffen Max Høgh?

“Vi var first movers på CSRD og var blandt de ti første virksomheder i Danmark, der lavede en næsten komplet ESRS-rapportering i 2023, og det var virkelig en god og hård øvelse. Efter Omnibus valgte vi at køre videre og rapportere på samme niveau, ikke mindst fordi vi kunne bruge en masse data, vi havde samlet. Det betød, at vi kunne lave flere konkrete bæredygtighedstiltag på vores byggepladser, da vi ikke skulle rapportere på samme måde som før.”

Lyt også til