Udfordringer og løsninger med Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov

Bliv klogere på

For dem, der følger debatter om bæredygtighed på LinkedIn, er navnet Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov næppe ukendt. Med skarpe kommentarer og faktabaserede irettesættelser markerer han sig ofte i samtaler, hvor bæredygtighed er på dagsordenen. Med 34.000 følgere har han skabt sig en tydelig stemme på platformen.

I podcasten Bæredygtig Business er der mulighed for at komme tættere på personen bag kommentarerne og høre hans perspektiver på, hvordan nogle af verdens mest komplekse udfordringer kan løses. Fokus er ikke kun på løsningerne, men i høj grad også på kommunikationen: Hvordan formidles bæredygtighed, så det bliver forståeligt og handlingsanvisende?

Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov har en baggrund som arkitekt, men har i dag stiftet “No Objectives”, et non-profit forsknings- og designfirma, der hjælper virksomheder med at forstå og igangsætte kollektive, systemiske forandringer.

Steffen Max Høgh stiller blandt andet spørgsmålet, om det i virkeligheden er de små skridt, der gør den største forskel, frem for de store, systemiske forandringer. Til det svarer Kasper:

Det handler om at skabe vejen derhen. Hvis jeg kan arbejde med en virksomhed, der forstår, hvad der er på spil for dem og hvor meget de potentielt kommer til at tabe, så ved de godt, at de skal omstille sig. Hvis virksomheden kan se, hvad risikoen er, bruger jeg den viden til ’strategic foresight’ og kan modellere, hvad løsningen er for virksomheden

Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov, stifter af No Objectives

Efterspørgslen på denne type viden og rådgivning synes at være stor. No Objectives har nemlig en fyldt ordrebog det kommende år.

I samtalen berøres også en række andre emner: Hvorfor ingen virksomheder reelt kan betegnes som “bæredygtige”, hvorfor store forandringer ofte er så svære at gennemføre, og hvorfor biodiversitetstab måske burde være den primære indikator for klimakrisen, snarere end (udelukkende) CO2-udledning. Der ses også nærmere på, hvilke muligheder der opstår, når hele brancher skal gentænke adfærd og praksis, og om det måske i sidste ende bliver sociale “tipping points” eller globale magtskifter, der skubber udviklingen i den rigtige retning.

Lyt også til