Bliv klogere på

Bæredygtighed a la Claus Meyer

Claus Meyer er kendt for mange ting, men med egne ord er han ”bare en bonderøv fra Lolland, der er opvokset med en længsel efter at blive anerkendt og elsket for noget i verden”. I dag taler Steffen Max Høgh blandt andet med den kendte kok og madekvilibrist om, hvordan vi får danskerne til at elske simpel og sund mad, der også gavner klimaet.

Kærlighed til mad og madlavning fylder meget hos Claus Meyer, og da han var 19 år gammel, fik han en åbenbaring på en rejse til Frankrig. Her lærte han, at familiens samarbejde om måltiderne kunne gøre noget helt specielt. Derfor satte han sig for, at vise danskerne, at der findes stor smagsskønhed i forskellige fødevarer, og at der kan ske fantastiske ting, når man laver mad sammen.

Du kan høre om:
• At Claus Meyer egentlig altid har drømt om at finde ud af, hvordan man kan skabe begejstring og skabe forandring uden at gå konkurs
• Hvordan vi får folk til at købe mindre crap og mere kvalitet
• At han ser sig selv som en purpose-driven ledertype og hvad der ligger i det
• Den vision for nordisk madkultur, han har været med til at skabe, og hvordan det har bredt sig til andre lande
• Hvor Claus Meyers drive for den sociale ansvarlighed og hvor det drive kommer fra

Nævnt i episoden:
• Læs mere om Claus Meyer her: https://meyers.dk/om-meyers/om-claus-m%E2%80%A6yer/claus-meyers-cv/
• Principperne i Det Nordiske Køkkenmanifest: https://meyers.dk/nyheder/raavarer/det%E2%80%A6ske-koekkenmanifest/
• Project Drawdown: www.drawdown.org/
• De officielle kostråd: https://fvm.dk/foedevarer/mad-maaltider-og-sundhed/de-officielle-kostraad
• Betingelsesløst Værtsskab: https://meyers.dk/vores-formaal/

Nysgerrig på bæredygtighedsstrategi, praktik og implementering?